Nicky
Song Jae Rim elbűvöli a nézőket a karizmájával?

Az 5. részben ismerhetjük meg mintegy új szereplőként Mo Il Hwa-t, aki véleményem szerint az egyik legnagyszerűbb szereplő a történetben.
Bölcs, hűvös természetű, ravasz, megfontolt, kiváló harcos (shaolin harcművészet), aki Jung Tae második tanára lesz. És bár komolynak tűnik (ill. az is), a váratlan helyzetekben előtörő kreatív humora és leleményessége engem nem egyszer megmosolyogtatott.

Song Jae Rim nemrég került a KBS2 Tv drámájába, az Inspiring generation-ba, és a karizma, amit a drámában mutat, számos rajongó között vált forró témává.

Egy Mo Il Hwa nevű fickóként jelenik meg a filmben, aki a Dandong (Kína) régió legerősebb gengsztere. Lenyűgöző akciójeleneteket mutat a drámában és felhúzza a feszültséget az egész drámában.
Egy fekete Qipao-ban jelenik meg, amiben úgy mutat, mint egy kínai akciófilm egyik szereplője és tökéletesen fejezi ki Mo Il Hwa hűvös személyiségét.

"Song Jae Rim tökéletesen játssza Mo Il Hwa-t és az ő fontossága csak egyre nagyobb és nagyobb lesz az elkövetkező részekben."

Song Jae Rim (szül. idő: 1985. febr. 18.) dél.koreai színész és model.
Modellként kezdte a karrierjét és több koreai magazinban is megjelent.
2009-ben kezdett színészkedni, és jelentékesebb szerepei közé tartozik egy hűséges testőr a Moon embracing the sun (2012) c. sorozatban és egy hidegvérű gyilkos a Two weeks-ben (2013).

Sorozatok:

  • Surplus Princess (2014) - Kwon Shi Kyung
  • Big man (2014) - Park Dong Pal (vendég szerep)
  • Inspiring generation (2014) - Mo Il Hwa
  • Two weeks (2013) - Kim gyilkos
  • Fantasy tower (2013) - Yong Wan
  • Nail Shop Paris (2013) - Kay
  • The Moon embracing the Sun (2012) - Woon
  • Flower boy ramen shop (2011) - Hee Gon
Filmek:

  • Salmon (2014) - Hae Nam
  • Tunnel 3D (2014)
  • The suspect (2013) - Kim professzor
  • Grand Prix (2010) - In Jae
  • The actresses (2009) - fotó asszisztens
Forrás: http://en.starnnews.com/




Nicky



Előreugortunk 3 évet a történetben: Shin Jung Tae elszántan kutatja az embercsempész bandáknál a húgát, és Ok Ryeon (aki rút kiskacsából hattyú lett) a barátnője.
Gaya végre találkozhat az Ill Gook Hwae vezetőjével és miután átesik első emberölésén, azt a feladatot kapja, hogy menjen vissza Shin Eui Joo-ba és tegye az Ill Gook Hwae területévé, Shinichi-t pedig megkapja saját kardforgatójának.
Ok Ryeon énekesnőnek készül, és egy meghallgatáson megismeri a nőcsábász Kim Soo Ok-ot.

Gaya Dandong-ba megy az ottani szervezet vezetőjéhez, Mo Il Hwához, aki annak idején megmentette Shin Jung Tae-t, és arról akarja meggyőzni, hagyja figyelmen kívül, mikor az Ill Gook Hwae elfoglalja Dandong-ot és Shin Eui Joo-t. Shin Jung Tae is Dandong-ba megy Poong Cha-val, aki megtalálta azt, aki 3 éve leszúrta Jung Tae-t.




Miután találkoznak a felbérelt hentessel, megkeresik azt, aki megmentette őt, így Mo Il Hwánál 3 év után újra találkozik Shin Jung Tae és Gaya.




Nicky

  • Shin Chung Ah: Jung Tae hugát  Lee Ji-Woo játsza (szül. idő: 2002. június 26.), aki az Inspiring generation mellett a 2008-as Ae-ja and Min-ja sorozatban Lee Da-Lin-t játsza. Chung Ah beteg, és mivel Jung Tae az egyedüli "családfenntartó", nincs pénzük a műtétre, amire pedig nagyon is szükség lenne. Ez az oka annak, hogy Jung Tae csatlakozik a Dobi bandához. A 4. részben eltűnik, kezdetben Jung Tae azt hiszi meghalt.

  • Jjang Ddol: Jung Tae legjobb barátja, (Kim Dong-Hee), felnőtt Jjang Ddol/Jang Suk Dol: Shin Seung Hwan. Jjang Ddol mindig ott van Jung Tae mellett, naív, de jól informált (többnyire), nem egyszer kerül miatta verekedésbe és bajba Jung Tae.
Sajnos egyelőre nem találtam róluk többet.




Nicky
A 4. részben párhuzamosan láthatjuk Jung Tae és Gaya edzését és fejlődését: Gaya hogy megtalálja apja és édesanyja gyilkosát, Jung Tae pedig mert megígérte Gayának, hogy elhozza neki a gyilkost.
A rész végén előreugrik a történet 3 évet, és a felnőtt Shin Jung Tae-t láthatjuk egy akciójelenettel. 
Így hát a fiatal színészek
elköszönnek ezzel a résszel, és átveszik helyüket a "nagyok",  hogy izgalmasabbnál izgalmasabb jeleneteket mutassanak nekünk. Úgy gondolom ők is tökéletes munkát végeztek karakterük megformálásában, általuk ismerhettük meg a szereplők múltját, ami nagyon fontos ebben a sorozatban. Megérdemlik az elismerést :)




Nicky
Shinichi az Ill Gook Hwae hűséges és egyik legjobb kardforgatója, aki Gayát szolgálja. Ő keresi meg, és viszi a főhadiszállásra, később komoly dolgok derülnek ki róla Gaya édesanyját illetően. Mégis fontos szerepet játszik Gaya életében is, hűsége és kitartása példamutató. Az őt alakító dél-koreai színész Jo Dong-hyuk (szül. idő: 1977. dec. 11).


Sorozatok:
  • Bad guys (2014) - Jung Tae Soo
  • Inspiring generation (2014) - Shinichi
  • She is wow (2013) - cameo
  • The moon and stars for you (2012)
  • Brain (2011)
  • Yaksha (2010)
  • Winter bird (2007) - cameo
  • Likeable or not (2007)
  • Snow in August (2007)
  • The person I love (2007)
  • Mr Goodbye (2006)
  • Young-jae's Golden days (2005)
  • Miss Kim's million dollar quest (2004)




Filmek:
  • Camellia (2010)
  • Searching for the elephant (2009)
  • Love house (2006)
  • The intimate (2005)
  • Hypnotized (2004)
  • Make it big (2002)
Színház:
  • Fool for love (2010)

Videó szereplés:
  • Lee Jung-bong: "Love Sha La La" (2013)

Nicky
A 4. részben láthatjuk, amikor Gaya megérkezik az Il Gook Hwae főhadiszállására, ahogy Aka és Aoki "edzenek" vagyis inkább harcolnak. Összeszedtem egypár ismertetőt a kardokról:

A katana klasszikus japán kard, a szamurájok fő fegyvere, köznapi nevén szamurájkard.
Többnyire békében hordták, élével felfelé hordták, közvetlenül az övbe tűzve, hogy gyorsabban ki tudják rántani. A jellegzetesen hajlott ívnek az az oka, hogy az egyenes kardok eltörtek, amikor igazán kemény és ellenálló felületbe ütköztek, ill. az ívelt pengét könnyebb kihúzni a hüvelyből.
Igazán minőségi kardokat csak a legjobb kardmesterek készítettek, hosszú hónapok kitartó munkájával, számtalan rituáléval övezve. A szamuráj a kardjától önszántából sosem vált meg, mert a lelke egy részét képezte
. A kacudzsinken (élő penge) kifejezés jól szemlélteti a szamuráj kardhoz való viszonyát.

A wakizashi (rövidkard) teljes hossza kb. fél méter, amúgy ugyanúgy néz ki, mint egy kicsinyített katana.
Gyakran hordták kiegészítő fegyverként.

A kodachi kevesek által ismert fegyver, mivel könnyű összetéveszteni a wakizashival. Csupán pengehossza, mely 5-10 cm-rel hosszabb és hajlított formája különbözteti meg. Pengevastagsága tekintetében kicsit erősebb.

A Ninja-to a nindzsák kardja. Ez is többnyire ívelt pengéjű, csak rövidebb, mint a katana. Egyszerű, díszítés nélküli. A markolatvédő is többnyire egy négyszög vagy kör alakú vaslemez.

Nodachi (hosszú kard) 1,5 és 2 m közti hosszúságú lehet. Többnyire erősen hajlított pengéjű. Kétkezes fegyver, mert bár vékony a pengéje, a hossza miatt nehéz és nagyon elől van a súlypontja. A mérete és súlya miatt csak teljes testtel és erős vállakkal és kezekkel lehet eredményesen használni.

A jitte egy ősi japán fegyver, az egykori rendőrség a szamurájok ellen vetette be. A jittével a kardcsapások ellen védekeztek és a rajta levő tüskével csavarták ki a fegyvert a szamurájok kezéből,  vagy eltörték vele a pengét vagy csak kiröppentették a kardot. Speciális alakú, kovácsolt és edzett acélból készült kb. 48 cm-es hosszú vasbot, rajta lapfogó tüskével. Nyele be
van tekerve, és a rajta levő díszítés annak a hercegnek a színeit viseli, akinek a szolgálatában a helyi rendőrség volt.
Nicky

Nicky
Part 1:



Part 2:




Shinichi elengedi Jung Tae-t Gaya kérésére, Gayát pedig magával viszi Japánba, az Ill Gook Hwae nevű szervezethez, ahol felkészítik rá, hogy tökéletes harcos legyen.
A vasútállomáson Jung Tae megígéri neki, hogy előkeríti az apja gyilkosát. Erőt szerez és embereket maga mellé, és mikor Gaya visszajön, elhozza neki a gyilkost.
Do Ggoo eközben felajánl Shin Jung Tae-nek egy munkát, hogy ugorjon neki vonatot.

Párhuzamosan láthatjuk Gaya képzését Japánban és Shin Jung Tae felkészítését Shin Eui Joo-ban a vonatugrásra. Gayának egy sorstársa, Aoki tanácsának segítségével sikerül legyőznie ellenfelét, és Shin Jung Tae is élve megússza a vonatugrást. Azonban Dandong határában 2 személy vár rá, akik látszólag segíteni akarnak neki, de váratlanul leszúrják.

Chung Ah eközben ír egy búcsúlevelet, és elmegy a folyóhoz, majd eltűnik. Shin Jung Tae is az életével küzd és meg is halna, ha nem jön egy titokzatos segítő, aki megmenti az életét és visszajuttatja a Dobi bandához. Azonban arra a fájdalmas tényre ébred fel, hogy a húga eltűnt, és senki sem tudja mi lett vele.

Eltelik pár év, és az epizód befejezéseként láthatunk egy rövid bemutatót, mi lett a szereplőkből






Nicky
A KBS2 TV pozitív visszajelzéseket kapott a nézőktől.

Az első részt a lenyűgöző vizuális effektek jellemezték a filmekhez hasonlóan, valószerű akciójelenetek, egy jól írt történet, és a színészek brilliáns játéka. A nézők további elbűvölő jeleneteket várnak a következő részekben.

A dráma egy Shin Jung Tae nevű karakterre összpontosul, akit Kim Hyun Joong alakít, aki egy erős jellemet hagy el, hogy egy még erősebb harcossá váljon.

Lenyűgöző játékot kaptunk a fiatal színészektől is: Kwak Dong Yun (Shin Jung Tae), Joo Da Young (Gaya), Lee Ji Woo (Kim Ok Ryeon). A 3 fiatal színész fizikailag nagyon jól tükrözik, ahogy "átváltozak" a felnőtt karakterükké.

Mindent 1930-ba rendeztek be. Minden részlet a drámában tökéletesen illett a korai 1930-as évekhez, ami a drámát nagyon valósághűvé tette és úgy tűnik nagyon tetszett a nézőknek.

Egy kiadó szerint: "Az Inspiring Generation a valósághű akció evolúciója. A történet különféle karakterekkel és jelenetekkel kerül felszínre. A dráma nagyon érdekes lesz, szórakoztató, ugyanakkor izgalmas."
Nicky
Név: Ji-Woo
Szül. idő: 1997. nov. 25
Szül. hely: Dél-Korea

Filmek:
  • Cart (2014) - Soo Kyung
  • Fists of legend (2013) - Lim Soo Bin
  • When winter screams (2013) - An-Na
  • Modern family (2012) 
  • Villain and widow (2010) - Sang-Ah


Sorozatok:
  • You're all surrounded (2014) - Eo Soo-Sun (fiatal)
  • Inspiring generation (2014) - Kim Ok Ryeon (fiatal)
  • Pure love (2013) - Jung Soon Jung
Nicky
Kwak  Dong Yun alakítja a fiatal Shin Jung Tae szerepét, akinek a karaktere egy erős és bátor férfi, aki az igazságot keresi.
A képeken látható, ahogy Kwak Dong Yun átnézi a forgatókönyvet, hogy beleélje magát a szerepébe.

Bár Kwak Dong Yun fiatal karaktert kapott, várhatóan különféle akciójelenetekben is része lesz.

Ahogy a képen is látszik, Kwak Dong Yun eltökéltsége a szerepe megalakítására nyilvánvaló.

A stáb szerint, valahányszor átnézi a szövegkönyvet, a színész memókat (emlékeztetőket) ír, hogy milyen érzésekre vagy kifejezésekre van szüksége az adott soroknál.
Nagyon szenvedélyes a munkájában és az előadásában, sokat várhatnak tőle az emberek.

A stáb a kemény munkája és a nagyon kedves személyisége miatt dícséri. Azt mondják, hogy úgy tűnik, Kwak Dong Yun sok szeretetet kap a kedves szíve miatt.

Egy kiadó azt mondta: "Kwak Dong Yun jövője a filmiparban könnyen megjósolható. Határozottan megvan az esélye, hogy az egyik legnagyobb mai színész legyen, a kemény munkája és az együttműködése miatt a többi a színésszel...
Ő egy nagyon tehetséges színész és sok néző számít egy érdekes jövőre a karrierjében. "
Nicky
Part 1:


Part 2:


A 3. rész azzal az izgalmas jelenettel folytatódik, ahol abbahagyták a 2. részt. Jung Tae-nek választania kell, hogy beszívja a vonat, vagy leugrik a 30 m magasan levő hídról. Az ugrást választja és pár percre azt hiszik meghalt (mert azért elég nagy szerencse kell egy ilyen túléléséhez), de végül élve kijön a folyóból és ezzel sikerült is neki csatlakozni a Dobi bandához.

Ezután Jung Tae és Gaya kapcsolata kicsit jobban elmélyül, amit Ok Ryeon is észrevesz, és nem nagyon örül neki. Shinichi megkeresi Do Ggoo-t, és megpróbálja rávenni, hogy szolgálja őt, Shin Jung Tae pedig szemtanúja lehet egy vonatugrásnak, és annak, mikor ez nem sikerül (az ugró meghal).
Kkab Sae-vel össze is verekszik annak láttán, hogy nem törődik vele, csak a pénzt veszi el a halottól. Kkab Sae cáfolásként felhozza neki, hogy ha az a pénz fedezné a húga műtétét, akkor is eltemetné-e a halottal. De végül mindketten visszamennek eltemetni, Jung Tae pedig a műtét miatt elhatározza, hogy vonatot akar ugrani.

Shin Young Chool

Jung Tae apja (Shin Young Chool) felkeresi a jövendőmondót, aki megmutatja neki, hol van Gaya apja (Shinjo). Kiderül, hogy régebbről ismerik egymást, és Young Chool 18 éve keresi és meg akarja ölni őt, azonban egy bérgyilkos is úton van, hogy megölje Shinjo-t, így időpontot beszélnek meg másnapra. Azonban a bérgyilkos előbb odaér, Aka személyében, aki meg is támadja Shinjo-t és kegyetlen módon hagyja ott leszúrva, vérző sebekkel, hogy kivérzés által haljon meg.

Shinjo
Ekkor jön Shin Young Chool, akit Shinjo megkér, hogy inkább végezzen vele, mint hogy ilyen pokoli kínok között kelljen elvéreznie. Fény derül az okra is, hogy ő miért akarta megölni: mert annak idején a szerelme miatt kiadta az összes társukat az ellenségnek, és mindenkit megöltek.
Shin Young Chool teljesíti Shinjo utolsó kérését, és meg is fogadja, hogy bosszút áll érte, és megöli, aki ezt tette vele.

Shin Jung Tae éppen ekkor kíséri haza Gayát, és elcsattan köztük az első csók is, azonban Gaya arra a látványra lép be az ajtón, hogy Shin Jung Tae apja leszúrja az apját. Ezen az utána rohanó Shin Jung Tae is éppúgy lesokkol, azonban az apja a gyilkos után ered, otthagyva neki a közben leütött Gayát. Shinichi is odaér a házhoz, hogy eltakarítsa a bizonyítékokat, amibe Shin Jung Tae is belekerül, így majdnem végez vele, azonban Gaya megállítja, mondván, hogy Shin Jung Tae-t és az apját is ő akarja megölni.


Nicky

Név: Joo Da Young/Ju Da Jeong

Születési idő: 1995. június 16
Születési hely: Dél-Korea
Ügynökség: Taepung Entertainment

Filmek: 
  • Unforgettable (2016) - Gil Ja
  • Mourning Grave (2014) - Sung Hee
  • Ugly cake (2012) - Kim Ye Bin
  • White Night (2009) - Ji Ah
  • Private Eye (2009) - Oak
  • Crossing (2008) - Mi Sun
  • Taegukgi (2004) - Young Ja
  • Dead Friend (2004) - Soo In (fiatal)



Sorozatok:

  • Sweet home, sweet honey (2015-16) - Choi Ji A
  • Mrs. Cop (2015) - Jang Eun Young
  • The man in the mask (2015) - Yoo Min Hee
  • Dr. Frost (2014-2015) - Park Han Sol (ep.8)
  • Inspiring generation (2014) - Gaya (fiatal)
  • Childless comfort (2012-13)
  • Holy Land (2012) - Sang Mi
  • Feast of the gods (2012) - In Joo (fiatal)
  • Twinkle twinkle (2011) - Hye Rin
  • Face me and smile (2010)
  • The great merchant (2010)
  • The slave hunters (2010)
  • The great King Sejong (2008) - Princess Jung So
  • A jewel in the palace (2004)



Nicky


Az Inspiring Generation 2. részében, amikor Poong Cha meglátogatja Jung Tae-t, fecskefészekkel töltött harapnivalót visz neki:

"Fecskefészekkel van megtöltve. Egy fecske...tengeri növényeket gyűjt és összeragasztja a köpésével, hogy fészket csináljon.
A gengszterek gyakran eszik ezt. Ez a legjobb új bőr növesztésére. (segít gyógyulni)"  - Poong Cha

Összegyűjtöttem pár érdekességet a dologról :)

Az ehető madárfészek ázsiai nők széles körében népszerű, igen drága, gyógyhatásúnak ismert termék, amelyet főleg szépségápolási céllal, elsősorban a bőrre gyakorolt vélt kedvező hatása miatt fogyasztanak. Egyes fajtáiról elterjedt, hogy gazdagok tápanyagokban, erősítik az immunrendszert. Többnyire leves formájában kerül az asztalra.

A különleges csemege, vagyis a yan wo, ami szó szerint fecskefészket jelent, Kínában több száz éve a menü része, de Ázsián kívül keresett például az Egyesült Államokban is. Malajzia a világ legnagyobb exportőre, és 95 százalékban a kínai piacra szállít.
Forrás:
http://www.ma.hu/webbulvar.hu/128285/Bekemenyit_Kina_eheto_a_madarfeszek_de_csak_jol_megmosva

A szalangála fecske fészkéből készült levesből egy kilogramm ára 2 és 10 ezer dollár (360 ezer és 1,8 millió forint) között alakul.
Egy csészéért akár 25 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérnek. A fecskefészekleves azért is ilyen drága, mert a sziklamélyedésekben található fészkeket sokszor életveszélyes körülmények között gyűjtik be. A fecskék fészkei tapasból készülnek, melyet nyáluk tart össze, tehát a leves tartalmaz egy adag nyálat, illetve különböző tengeri állatok maradványait, melyeket a fiókák nem fogyasztottak el.
Egy legenda szerint a leves egy kínai császár udvari szakácsának találmánya volt. Az uralkodó nem volt hajlandó egy évben kétszer ugyanazt az ételt elfogyasztani, ha ez mégis előfordult volna, a szakácsnak levágták volna a kezét. Amikor az ínyenc császár alkalmazottja kifogyott az ötletekből, vásárolt egy fecskefészket egy borneói árustól, és felszolgálta. A fecskefészek a kiváltságosok étele maradt.

Nicky
A Dobinori banda nagy szerepet kap Jung Tae életében és sorsában. A kezdeti félreértésből (hogy ők nyúlták le a pénzét) végül szinte egy család lesz Jung Tae számára.
Jjang Ddol hall róluk először az utcán, és próbálja meggyőzni Jung Tae-t, hogy csatlakozzanak hozzájuk, mert akkor megoldódna az anyagi gondjuk és kifizethetné a beteg húga (Chung Ah) műtétét. Végül mindketten csatlakoznak, és bár évekig velük maradnak, mégis búcsút kell venniük egymástól.


A banda vezetője, Hwang Bong Shik (Yang Ik June), aki meglátva Jung Tae bátorságát megkéri, hogy csatlakozzon hozzájuk.
Mint egy jó családfő, testvérekként próbálja összetartani a bandát, vigyázva minden egyes tagjára. Az életét is feláldozná a bandáért és Shin Jung Tae-ért, mint az később ki is derül.




"Ne haljunk meg, úgy mint egy kutya. Elég rossz, hogy úgy élünk, mint a kutyák, de úgy is kell meghalnunk? Ha ti gazemberek közül valaki előttem hal meg, felfordulást csinálok. Értitek?"







A következő a rangsorban Poong Cha (Jo Dal Hwan), becenevének jelentése Szélmalom. A teljes neve a sorozatban Kang Seok Tae, bár csak egyszer hangzik el a filmben. Amikor először találkoznak Shin Jung Tae-vel, Bong Shik ezt mondja: "Poong Cha-ra emlékeztet, mikor fiatal volt."
Ő a legjobb harcos, a másik banda főnöke, Bool Gom is tőle fél a legjobban: "Ha ő nem lenne, akkor a Dobi banda egy semmi lenne."
Ő segít a legtöbbet Jung Tae-nek, nem egyszer menti meg, vagy keresi meg azokat a személyeket, akik ártottak neki.
Több lenyűgöző harcjelenetet is láthatunk tőle, de emelett elég mókás karakter is, a megmosolyogtató jeleneteknek sincs híján :)
Bár Bong Shik is elindul, hogy feláldozza magát Jung Tae-ért, végül Poong Cha lesz, aki megakadályozza benne, és maga fut a halálába.


A következő tag Kkab Sae (Nuel), ő kapja azt a feladatot, hogy mutassa be Jung Tae-nek a vonatugrást. Egy kisebb összekapás és verekedés után már jóban lesznek.





Végül Kang Gae (Ji Seung Hyun), aki ellenzi Jung Tae csatlakozását már a kezdetektől. A köztük levő ellentét végig érezhető, köztük is lesz verekedés, de akkor Jung Tae-t szüneteltetik is a Dobi bandában, amiért nem tiszteli a rangokat (Kang Gae feljebb áll nála - a hyung-ja).



Összesítve a tényeket, a Dobi banda nem nevezhető olyan mocskos, durva csempészbandának, mint amilyet elsőre képzelnénk. Jobban hasonlít egy családra, akik megvédik egymást, és a karakterekről is hamar kiderül, hogy szerethető személyiségük van.

"Azóta a nap óta, hogy becsempészett egy gyapotmagot a sapkájában, a csempészet története elkezdődött ebben az országban. Miatta, a mi apáink és anyáink meleg pamuttakarók alá bújhattak a hideg teleken, és életet adhattak nekünk." 
"Azt próbálom mondani, hogy a csempészés nem is olyan rossz." - Bong Shik